Plantation Zombie Cocktail Competition 2016 Winner
Ο πρώτος διαγωνισμός Zombie Cocktail που διοργανώθηκε στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Μετά από ενάμιση μήνα αστείρευτης δημιουργικότητας που μετουσιώθηκε σε περισσότερες από 1.000 μοναδικές δημοσιεύσεις των Plantation Zombie των διαγωνιζομένων, την ανάδειξη 8 φιναλίστ και ένα εντυπωσιακό τελικό γεμάτο αγωνία, εκπλήξεις και διασκέδαση αναδείχθηκε ο μεγάλος Νικητής.
Τις εικόνες από το σύνολο των συνταγών απολαύστε στην επίσημη σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook.
Το απόγευμα της προηγούμενης Τρίτης 08/11, στον τελικό του διαγωνισμού που διεξήχθη στο πλαίσιο του Athens Bar Show 2016, στο περίπτερο της TSAKNAKIS BROS, ο Γιάννης Κουτσουράδης από το 44 Bar Coffee Shop της Χίου κατέκτησε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό και σήκωσε ψηλά το εισιτήριο για το Κονιάκ της Γαλλίας.
Το έπαθλο δεν είναι άλλο από ένα μοναδικό ταξίδι στο Chateau de Bonbonnet στην περιοχή του Κονιάκ της Γαλλίας με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Το Chateau de Bonbonnet είναι το μέρος στο οποίο ο Οίκος Maison Ferrand παλαιώνει για δεύτερη φορά τα ρούμια της σειράς Plantation. Εκεί ο Γιάννης θα μάθει τα πάντα για τα διαμάντια της Καραϊβικής, Plantation Rums και για τη τέχνη της διπλής παλαίωσης. Θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον Master Blender και ιδιοκτήτη του Οίκου Alexandre Gabriel και να ταξιδέψει στα κελάρια του πύργου.
Το προφίλ του Νικητή
Ο Γιάννης έχει γεννηθεί στη Χίο και είναι μόνιμος κάτοικος του νησιού τα τελευταία 10 χρόνια. Έχει αποφοιτήσει από την σχολή ΤΕΙ της Χαλκίδας ως μηχανολόγος μηχανικός και παράλληλα δούλευε σαν μπάρμαν . Με τα cocktails ασχολείται τα 6 τελευταία χρόνια. Μπήκε στο χώρο παρακολουθώντας σεμινάρια από την Bar Academy Hellas. Έχει συμμετάσχει και σε άλλους διαγωνισμούς με καλύτερη διάκριση την 3η θέση στο Angostura Global Challenge 2015.
Τελική Τριάδα
Πρώτη θέση – Νικητής
Ο Γιάννης Κουτσουράδης από το 44 BAR COFFEE SHOP της Χίου με το μοναδική του συνταγή Killing the Devil Zombie κέρδισε επάξια το 1ο βραβείο του Διαγωνισμού.
Δεύτερη θέση
Ο πολύπειρος Σταύρος Βασιλειάδης από το DRINKEASY THE SPIRITS & COCKTAILS SAFEHOUSE στο Ηράκλειο Κρήτης με την κλασσική συνταγή The Original Plantation Zombie 1934 και μια άκρως θεατρική παρουσία.
Τρίτη θέση
Ένα νεότατο αστέρι στο χώρο των Bar, ο Κώστας Αυγερινός από το Αθηναϊκό SIX DOGS με το Zombie Village.
Δείτε εδώ το βίντεο του τελικού!
Οι 8 φιναλίστ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΔΗΣ
44 BAR COFFEE SHOP(ΧΙΟΣ) / KILLING THE DEVIL ZOMBIE
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΝΟΣ
ΜΑΝΤΕΙΟ BAR (ΧΑΝΙΑ) / SANGRI-LA
ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
DRINKEASY THE SPIRITS & COCKTAILS SAFEHOUSE (ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ) / THE ORIGINAL PLANTATION ZOMBIE {1934}
ΠΕΤΡΟΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ
AVANT GARDE (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) / LE PAPA LEGBA
ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΟΥΣΑΡΙΔΑΣ
BODEGAS WINE BAR (ΠΑΤΡΑ) / DREAM TREASURE
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ
HUSH (ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ) / ORANGE PEARL
ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
SIX DOGS (ΑΘΗΝΑ) / ZOMBIE VILLAGE
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ
Β2 COCKTAIL BAR (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ) / LA BISE DU DIABLE
Ακολουθώντας την παράδοση που ξεκίνησε η Plantation με τα μέλη της οικογενείας να εικονογραφούνται, δείτε τους 8 φιναλίστ σε μοντέρνα, χιουμοριστικά σκίτσα που έδωσαν άλλο αέρα στον Tiki Τελικό.
Οι κριτές
Η κριτική επιτροπή του φετινού διαγωνισμού απαρτίστηκε από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αναλυτικότερα:
Φωτό: Ο Scotty Schuder (αριστερά) & Ο Paul McFadyen (δεξιά)
SCOTTY SCHUDER
Ο άνθρωπος πίσω από το εμβληματικό tiki bar Dirty Dick στο Παρίσι, γεννημένος στην έρημο της Sierra Nevada, ειδήμονας στα ρούμια και ένας από τα βασικά μέλη της ομάδας που δημιούργησε το νέο Overproof Rum της σειράς Plantation.
PAUL MCFADYEN
Συνιδιοκτήτης του Trailer Happiness bar στο Nottinghill στο Λονδίνο, Brand Manager των Plantation Rum και Brand Ambassador του οίκου Maison Ferrand. Ο Paul είναι μια πολυδιάστατη προσωπικότητα με δραστηριότητα σε διαφορετικούς κλάδους, όπως αυτός των Media καθώς υπήρξε ο εκδότης του Flavour Magazine, εισηγητής σεμιναρίων, εκπαιδευτής bartender και συνιδρυτής των Ip Bartender του Λονδίνου.
ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΙΑ
Έγκριτη δημοσιογράφος ποτών και από το 2015, μαζί με την Ντένη Καλλινωκά, έχουν τα δικαιώματα για το Difford’s Guide, το βραβευμένο ως καλύτερο site ποτών στον κόσμο, για την Ελλάδα και την Κύπρο.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ
Bartender και bar manager. Εδώ και μερικά χρόνια διδάσκει στο ΙΕΚ Le Monde επίδοξους επαγγελματίες του μπαρ. Είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του BitterBooze.com, της εξειδικευμένης ιστοσελίδας σε θέματα που αφορούν το μπαρ και τα ποτά.
Τα Plantation Rums είναι μια σειρά εξαιρετικών ρουμιών από την Καραϊβική που εκμεταλλεύονται την τέχνη της διπλής παλαίωσης για να αποκτήσουν τον πιο περίπλοκο και φίνο χαρακτήρα. Στην Ελλάδα εισάγονται αποκλειστικά από την εταιρία TSAKNAKIS BROS.
Φωτό: Οι διαγωνιζόμενοι επί τω έργω ενώ το κοινό τους επευφημεί
Ραντεβού στο
Plantation Zombie Cocktail Competition Greece 2017