ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

SAZERAC RYE

Το ουίσκι που πήρε το όνομά του από το Sazerac Coffee House στη Νέα Ορλεάνη, τη γενέτειρα του διάσημου κοκτέιλ Sazerac. Το Coffee House εξαγοράστηκε από τον Thomas H Handy, ιδιοκτήτη της Peychaud’s Bitters. Αρχικά, πουλούσε μπουκάλια από το κοκτέιλ Sazerac, το οποίο τότε παρασκευαζόταν κυρίως απο κονιάκ. Σήμερα παράγεται στο αποστακτήριο Buffalo Trace από τουλάχιστον 51% σίκαλη και παλαιώνει για μίνιμουμ 4 χρόνια.

  • Γεύση: Πικάντικος ουρανίσκος με νότες από μαρμελάδα πορτοκαλιών, γλυκά βερύκοκα και μπαχάρι. Φυστικοβούτυρο, καραμέλα toffee και νότες ξύλου.
  • Μύτη: Γλυκιά με μπαχαρικά και πιπερόριζα. Ξύσμα από πορτοκάλι, γαρίφαλο, σταφίδα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Νότες από μπαχαρικά σίκαλης και γλυκάνισο.
  • Επίγευση: Λιπαρό και πικάντικο φινίρισμα.
  • Αλκοόλ: 45%
  • Συσκευασίες: 750 ml
  • Παλαίωση: Το Sazerac Rye είναι ένα νεαρό ουίσκι - ενώ δεν έχει φέρει ποτέ δήλωση ηλικίας, αλλά από την κατάταξή του ως "straight rye" μπορούμε να συμπεράνουμε ότι είναι τουλάχιστον 4 ετών.

NEWSLETTER


Μείνετε συντονισμένοι κάνοντας subscribe