SAZERAC RYE
Το ουίσκι που πήρε το όνομά του από το Sazerac Coffee House στη Νέα Ορλεάνη, τη γενέτειρα του διάσημου κοκτέιλ Sazerac. Το Coffee House εξαγοράστηκε από τον Thomas H Handy, ιδιοκτήτη της Peychaud’s Bitters. Αρχικά, πουλούσε μπουκάλια από το κοκτέιλ Sazerac, το οποίο τότε παρασκευαζόταν κυρίως απο κονιάκ. Σήμερα παράγεται στο αποστακτήριο Buffalo Trace από τουλάχιστον 51% σίκαλη και παλαιώνει για μίνιμουμ 4 χρόνια.
- Γεύση: Πικάντικος ουρανίσκος με νότες από μαρμελάδα πορτοκαλιών, γλυκά βερύκοκα και μπαχάρι. Φυστικοβούτυρο, καραμέλα toffee και νότες ξύλου.
- Μύτη: Γλυκιά με μπαχαρικά και πιπερόριζα. Ξύσμα από πορτοκάλι, γαρίφαλο, σταφίδα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Νότες από μπαχαρικά σίκαλης και γλυκάνισο.
- Επίγευση: Λιπαρό και πικάντικο φινίρισμα.
- Αλκοόλ: 45%
- Συσκευασίες: 750 ml
- Παλαίωση: Το Sazerac Rye είναι ένα νεαρό ουίσκι - ενώ δεν έχει φέρει ποτέ δήλωση ηλικίας, αλλά από την κατάταξή του ως "straight rye" μπορούμε να συμπεράνουμε ότι είναι τουλάχιστον 4 ετών.