Crasto Superior Branco
Το Crasto Superior Branco πήρε το όνομά του από την περιοχή προέλευσης των σταφυλιών, το Douro Superior. Τα σταφύλια προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του Quinta da Cabreira στα 600m υψόμετρο με ανατολικό – βόρειο προσανατολισμό. Το κρασί είναι blend από τις γηγενείς ποικιλίες, 60% Vioshino & 40% Verdelho. Η ζύμωση πραγματοποιείται αρχικά σε ανοξείδωτη δεξαμενή και στη συνέχεια μεταφέρεται σε γαλλική δρυ για 45 μέρες, όπου συνεχίζει τη ζύμωσή του. Το κρασί παλαιώνει για 6 μήνες σε γαλλική δρυ (50% νέα) με battonage χωρίς την εισαγωγή οξυγόνου. Στη μύτη διαθέτει κομψά αρώματα αχλαδιού, βερίκοκου και ανανά, συνοδευόμενα από λευκά άνθη και διάχυτο minerality. Η χρήση δρυός προσδίδει βανίλια, μέλι, βούτυρο, καπνό και φρυγανισμένο ψωμί. Στο στόμα είναι ξηρό με μέτριο σώμα και διαθέτει μια λεπτή υφή, η οποία ισορροπείται από την φρεσκάδα της οξύτητας και το τροπικό φρούτο. Η επίγευση είναι μακρά με νότες βανίλιας και ορυκτότητας.
- Ποικιλία: Vioshino - Verdelho
- Εσοδεία: 2023
- Xρώμα: Λευκός
- Στύλ: Ήσυχος / Ξηρός
- Φιάλη (ml): 750 ml
- Τιμή: 15,90€(+ΦΠΑ)